Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste i pyszne. Szybko się robi a jeszcze szybciej znika :) Idealne na kolację dla dwojga...
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4953
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4953
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w kostkę (ok 2/2cm). Dodajemy przyprawy (ja przyprawę do gyrosa) polewamy olejem, mieszamy i dostawiamy w chłodne miejsce na około 15 minut.
W tym czasie kroimy sałatę na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe na połówki, mozzarellę w kostkę. Całość układamy na talerzach w następującej kolejności: sałata a na niej ogóreczki, pomidorki, mozzarella i oliwki.
Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowanego kurczaka na złoty kolor i ciepłego wykładamy na sałatę. Całość polewamy sosem winegret ( ja kupuję gotowy w buteleczce lub robię sama przepis podam innym razem). Sałatka świetnie smakuje z ciepłą bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego