Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z pieczonymi batatami i burakami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Umyte buraki pojedynczo zawiń w folię aluminiową, matową stroną od zewnątrz, piecz co najmniej przez godzinę.
W tym czasie umyj jabłko, pokrój na 8 części, usuń gniazdo nasienne i również zawiń w folię. Włóż je do piekarnika pół godziny przed końcem pieczenia buraków.
Bataty obierz, pokrój w plastry, smaż przez około 20 minut na patelni grillowej, na niewielkiej ilości tłuszczu. Sałaty umyj, osusz, usuń zdrewniałe części i porwij palcami na mniejsze kawałki.
Ostudzone buraki obierz ze skórki, pokrój w cząstki. Sałaty, bataty, jabłko, marynowaną paprykę i pokrojone buraki wymieszaj delikatnie w misce, układaj na talerzu. Całość posyp pokruszonym serem feta.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień