Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pomidorów, papryki i kurczaka"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 77
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 77
Składniki
Papryki umyj, osusz. Ułóż na blasze. Piecz 10-12 minut w 180 st. Wyjmij, wystudź w woreczku foliowym, a następnie obierz ze skórki. Usuń nasiona, miąższ pokrój na kawałki.
Opłukaną pierś kurczaka pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem, usmaż na 2 łyżkach oleju. Bagietkę pokrój w plasterki, a potem w kostkę. Zrumień bez tłuszczu. Obraną cebulę poszatkuj. Oczyść i pokrój łodygi selera.
Pomidory umyj, pokrój na kawałki, dodaj do warzyw, wymieszaj. Połącz 4 łyżki oleju z 2 łyżkami octu. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Polej sałatkę. Posyp grzankami i 2-3 łyżkami kaparów. Udekoruj bazylią.Źródło: Świat kobiety