Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z selerem naciowym, kapustą pekińską, ogórkiem, czerwoną fasolą, łososiem, szczypiorem i rzodkiewką.

Sałatka z selerem naciowym, kapustą pekińską, ogórkiem, czerwoną fasolą, łososiem, szczypiorem  i rzodkiewką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1404 Ocena: 17916

Dodano:

Odsłon: 4150

Jest to kolejna, bardzo zdrowa, smaczna sałatka, nadająca się do podjadania między posiłkami. Można ją na wiele sposobów modyfikować. Tym razem zrobiłam z kawałkami wędzonego łososia i czerwonej fasoli. Jeżeli chcemy taką sałatkę zrobić z dodatkiem pomidorków koktajlowych, wtedy nie dodajemy świeżych ogórków.

Składniki

  • połowa mniejszej kapusty pekińskiej
  • 3 łodyżki selera naciowego
  • pęczek szczypioru
  • świeże ogórki 3-4 sztuki
  • rzodkiewki 6 sztuk
  • Czerwona fasola z puszki 400 gram
  • wędzone kawałki łososia 20 dag
  • 5 łyżek stołowych oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki octu balsamicznego (lub 2 łyżki soku z cytryny)
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską kroimy w większe piórka, łodyżki selera naciowego, rzodkiewki, szczypior, łososia i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy osączoną, wypłukaną fasolę, mieszamy wszystko. W salaterce mieszamy pieprze, sól razem z oliwą z pestek winogron i octem balsamicznym, pomieszane składniki odstawiamy na 10-15 minut. I po tym czasie dodajemy wymieszaną oliwę z solą i pieprzem do surówki. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.

    Smacznego!!!

  2. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Miskę z surówką przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki, po to żeby wszystkie składniki w surówce przeszły swoimi smakami.

  3. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń