Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z tuńczyka i ryżu

Sałatka z tuńczyka i ryżu

Autor: ugotujiprzetestuj

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 584

Dodano: 14.06.2018

Odsłon: 126

Dzisiaj mam dla Was jedną z moich ulubionych sałatek. Sałatkę z tuńczykiem, ryżem, zielonym groszkiem i natką pietruszki, całą skropioną olejem i oprószoną duża ilością pieprzu. Ja ją uwielbiam! Często też zabieram ją ze sobą do pracy. Skusisz się? :)

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka (ja wybieram w oleju roślinnym)
  • 1 torebka ryżu (najlepiej brązowego, ale biały też może być)
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1/2 natki pietruszki
  • pieprz
  • olej/oliwa
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy do miękkości i studzimy.
    Tuńczyka w oleju odcedzamy, ale niezbyt dokładnie.
    Groszek odcedzamy z zalewy.
    Natkę pietruszki siekamy drobno.
    Wszystkie składniki umieszczamy w misce i doprawiamy pieprzem. Gdyby sałatka była za sucha, dolewamy odrobinę oleju/oliwy i całość mieszamy.
    Chłodzimy przez co najmniej godzinę.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń