Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy. Ja uwielbiam połączenie owoców z mięsem i zieleniną. Dlatego proponuję taką sałatkę
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 465
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 88
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 165
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 465
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 88
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 165
Składniki
Umyłem szpinak i truskawki. Odciąłem z truskawek szypułki, pokroiłem je na połówki, większe na ćwiartki. Ser rozdrobniłem na małe kawałki. Wędzoną pierś kurczaka pokroiłem na plasterki. Na talerzu rozłożyłem szpinak, na nim kurczaka, posypałem truskawkami, uprażonymi orzeszkami piniowymi. Całość polałem sosem. Sos : wszystkie składniki dokładnie wymieszałem.