Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja sałatki ziemniaczanej o bardzo wyrazistym smaku. Połączenie korniszonów, kaparów, sosu na bazie musztardy daje właśnie taki efekt.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1430
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 47
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1102
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 465
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1430
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 47
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1102
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 465
Składniki
Ziemniaki ugotowałem w mundurkach, wystudziłem. Przygotowałem sos : czosnek przecisnąłem przez praskę, połączyłem z sokiem z cytryny, bulionem warzywnym, musztardą i miodem. Mieszałem z powoli wlewaną oliwą. Gdy sos zgęstniał dodałem opłukane i osączone kapary, korniszony pokrojone w kostkę, szalotki w plasterki, a cebulę w drobną kosteczkę. Dorzuciłem posiekany koperek i natkę. Jeszcze ciepłe ziemniaki obrałem, pokroiłem w cząstki, wrzuciłem do sosu. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się ładnie połączyły.