Śniadania Przepis na:
Sandwicze z bekonem i pomidorami
Przepis dnia 2009-01-26

Składniki
- wędzonego bekonu, 4 cienkie plasterki
- chleba tostowego, 4 kromki
- startego sera cheddar, 1 szklanka
- pomidora, 4 plasterki
- majonezu, 1 łyżka
- masła, 1 łyżka
- pieprz
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Dwie kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami wędzonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczy posmaruj majonezem. Rozgrzej toster (do sandwiczy, nie taki, z którego wyskakują tosty ;) ja mam 3w1 i włożyłam płyty do grillowania), na dolnej płycie rozpuść masło, połóż sandwicze, zamknij toster i upiecz. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.
Komentarze do przepisu (2)

asiella88 09 kwietnia 2016Zgłoś do usunięcia
fajne tylko pomidora się obiera0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 26 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
wyglÄ0 Kto głosował? | Odpowiedz