Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
schab, limonka, sos pieczeniowy to najlepsze połączenie :)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 494
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 66
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 110
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 494
Składniki
Mięso myję i osuszam na ręczniku papierowym. Z soli, zmiażdżonego czosnku, pieprzu i tymianku robię pastę i nacieram mięso. Cebulę kroję w piórka, przekładam do salaterki, dolewam ocet, wkładam mięso, zakrywam folią spożywczą i wstawiam do lodówki co najmniej na godzinę. Najlepiej zostawić na całą noc. Po tym czasie mięso przekładam do rękawa do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 1 1/2- 2 godzin. Wyjmuję i zabezpieczam przed wystygnięciem. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cebulę z duszenia, podsmażam, zagęszczam mąką, zasmażam, rozprowadzam woda i gotuję 10 minut. Doprawiam solą, pieprzem i sosem sojowym. Sos przecieram przez sito. Limonkę oparzam wrzątkiem i szoruję, dzielę na ósemki. Masło rozpuszczam na patelni, podsmażam cząstki limonki. Limonki przekładam na talerz, a tłuszcz dolewam do sosu. Pieczeń dzielę na porcje, polewam sosem pieczeniowym. Podaję z ziemniakami i cząstkami limonek.