Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab faszerowany żurawiną.

Schab faszerowany żurawiną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 139 Ocena: 1892

Dodano:

Odsłon: 760

Może być faszerowany suszonymi śliwkami, ale z żurawiną jest moim skromnym zdaniem o wiele lepszy.

Składniki

  • -Schab bez kości - 0,5 kg
  • -Suszona żurawina - 100g
  • -Czosnek - 2 ząbki
  • -Sól, pieprz
  • -Olej - 2 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab umyć osuszyć. Zrobić palcem dziurę przez środek i nadziać dokładnie żurawiną. Czosnek obrać, drobno pokroić. Wymieszać z przyprawami i olejem. Natrzeć dokładnie mięso i odstawić do lodówki na 2 godziny.

  2. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.
    Można podawać na zimno lub na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń