Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab marynowany pieczony w warzywach

Schab marynowany pieczony w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 551

Dodano:

Odsłon: 4468

Na obiad będzie danie jednogarnkowe z piekarnika, czyli schab w warzywach. Schab zamarynowałam i wyszedł bardzo smaczny.

Składniki

  • 600 g schabu bez kości
  • Marynata :
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • 2 łyżki wody
  • Warzywa :
  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • chili do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab umyć, osuszyć.
    Składniki marynaty wymieszać i powstałą pastą nasmarować schab, potem położyć go na talerzu, zaryć folią spożywczą i schować do lodówki na noc.
    Następnego dnia, przygotować warzywa, czyli umyć i pokroić na kawałki, wymieszać z przyprawami.
    Naczynie żaroodporne posmarować olejem i przełożyć warzywa.
    Schab pokroić w plastry i umieścić je wciskając między warzywa.
    Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.
    Nastawić go do 200 stopni i piec 40 minut od zgaśnięcia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika.
    Podawać na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń