Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab miodowo-orzechowy"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 343
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 627
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 343
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 627
Składniki
Schab umyj w zimnej wodzie, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia zamarynowany schab natnij wzdłuż w dwóch miejscach, tak, by powstały kieszonki.
Suszone morele namocz w ciepłej wodzie. Gdy zmiękną, pokrój je w kostkę. Połowę z nich włóż ścisło w nacięcia mięsa.
Nasmaruj schab musztardą wymieszaną z żółtkiem.
Pozostałe morele połączone z posiekanymi orzechami i miodem ułóż na wierzchu mięsa.
Owiń schab folią, a następnie ułóż w brytfannie i wstaw na półtorej godziny do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Telemax