Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab na fasoli ze śliwkami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1114
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1114
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, następnie przepłukać i ugotować w świeżej wodzie, osolić.
Schab oczyścić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem, skropić olejem. Mięso odstawić co najmniej na godzinę. Po tym czasie schab usmażyć i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 50-60 minut.
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować i pokroić w cząstki. Cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać śliwki i po chwili smażenia ugotowaną fasolkę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotową fasolkę podawać z plastrami upieczonego schabu. Dekorować gałązkami majeranku.Źródło: Twoje Imperium