Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab na kapuście"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
ok. 55 minut
Kapustę obrać ze zniszczonych liści. Przekroić, umyć, osuszyć. Następnie poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, cebulę posiekać. W dość wysokim, szerokim garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę.
Do cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę razem smażyć. Wrzucić kapustę, oprószyć solą i dusić często mieszając. Gdy zacznie mięknąć i zmniejszać objętość, dodać pomidory, pieprz oraz suszone zioła. Trzymać na ogniu kilka minut.
Schab oczyścić, umyć, osuszyć, podzielić na porcje, lekko utłuc. Każdego kotleta smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Posypać solą i pieprzem, można również oprószyć ulubionymi ziołami. Podawać od razu na gorącej kapuście.Źródło: Twoje Imperium