Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab nadziewany marchewką oraz groszkiem

Schab nadziewany marchewką oraz groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 1216

Dodano:

Odsłon: 3660

Polecam bardzo dobry soczysty schab nadziewany warzywami z dodatkiem serka.

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 opakowanie mrożonki marchew z groszkiem
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Sól
  • 1 opakowanie twarożku Almette z ziołami.
  • pieprz
  • jajko
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso oczyszczamy z błonek.

  2. 2. Następnie robimy otwór w mięsie tak żeby włożyć farsz.

  3. 3. Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie

  4. 4. Po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski.

  5. 5. Wbijamy jajko.

  6. 6. Dokładamy serek.

  7. 7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  8. 8. Dokładnie mieszamy.

  9. 9. Schab solimy i posypujemy przyprawą do mięso.

  10. 10. Nadziewamy mięso farszem.
    11. Wkładamy do woreczka do pieczenia, przekładamy na blaszkę i zapiekamy 45 minut w 180°C.

  11. 12. Roladę po upieczeniu kroimy w plastry, układamy na półmisku.
    13. Danie gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 lipca Aha, to od tego pysznego jedzonka zaczynamy tuczenie ;) Jeden kawałek plus trochę groszku i marchewki luzem biorę xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń