Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab nadziewany śliwkami w sosie musztardowo-miodowym

Przepis dnia 2011-04-16
Schab nadziewany śliwkami w sosie musztardowo-miodowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2192

Dodano:

Odsłon: 10326

pyszne, ciekawe połączenie smaków

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab natrzeć i zostawić w zalewie na dobę, można też na 48 godzin

  2. Piec w rękawie foliowym - 1 kg - 1 h

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lamia33 15 września 2012 Bardzo fajny sprawdzony przepis. Schabik rewelacja. Sos idealny do polania kluseczek śląskich. Obowiązkowo modra kapusta :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 11 kwietnia 2012 Czy tą zalewę należy wlać do tego rękawa do pieczenia?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 24 kwietnia 2011 Troszkę ogólnikowy ten przepis! Tak na moje oko, to zaszłyszany "przy stole"..Chociaż ja też tak robię podobnie, lecz przestrzegam przed zbyt dużą ilościa sliwek, które zdominują smakiem smak schabu!! No a co z tym sosem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 16 kwietnia 2011 wyglada bardzo apetycznie,doskonaly schab na niedzielny obiad,pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 14 kwietnia 2011 Robie te potrawe i potwierdzam jej wysmienitosc.Schab nie jest suchy,a slodycz i wedzony posmak sliwek nadaja miesie wspanialy aromat.Wyglada wykwintnie i pasuje nawet na eleganckie przyjecie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń