Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne mięsko,kruche i smaczne.Bardzo polecam:)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 198
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 198
Składniki
Schab umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać smalec,schab obtoczyć w mące ,dać na gorący tłuszcz i usmażyć ze wszystkich stron. Do naczynia żaroodpornego na spód dać pokrojoną cebulkę ,liście laurowe,ziele i czosnek.Wlać pozostały tłuszcz z patelni.Mięso posypać przyprawami,na wierzch dać drugą część cebuli i czosnku. Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec do miękkości mięsa ,co jakiś czas je obracając. Pod koniec mięso poporcjować i zapiec 15 min.
Smacznego życzę!