Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab pod pierzynką"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 442
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13016
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 97
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 442
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13016
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 97
Składniki
Schab umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Wąskim, długim nożem zrób głębokie nacięcia. Napełnij je połową posiekanych ziół i obranymi ząbkami czosnku.
Obraną cebulę grubo posiekaj, rozłóż na dnie brytfanny. Dodaj olej oraz troszkę wody. Na cebuli ułóż schab. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 190 st. około 90 minut. W trakcie pieczenia podlewaj mięso powstającym sosem.
Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub zrumień bez tłuszczu. Odkrój skórki. Miąższ pokrusz. Migdały upraż na suchej patelni. Następnie posiekaj je razem z resztą ziół. Dodaj miękkie masło, musztardę i pokruszone pieczywo. Masę starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Przygotowaną mieszankę rozsmaruj na schabie na około 20 minut przed końcem pieczenia. Przed podaniem mięso pokrój w plastry.
czas ok. 80 min; porcja – 290 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety