Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w cieście ziemniaczanym

Przepis dnia 2012-08-03
Schab w cieście ziemniaczanym

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 11709

Dodano: 11.02.2012

Odsłon: 32341

Przepis z jakiejś gazety.Smakowite danie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab pokroić w cienkie plastry,rozbić cienko,posypać solą i pieprzem

  2. ziemniaki zetrzeć,odcisnąć wodę,dodać mąkę ,jajko,drobniutko pokrojoną cebulę,doprawić solą,pieprzem i majerankiem

  3. plastry mięsa oblepić ciastem ziemniaczanym i smażyć na gorącym oleju

  4. jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodać jeszcze trochę mąki

  5. podawać z surówkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 19 czerwca 2012 Dość ekonomiczny ten schabik, ale nie na wiosennych młodych ziemniaczkach. Poza tym, czy schabik nie będzie twardawy? Chodzi mi o czas smażenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 12 lutego 2012 JAK ZWYKLE WSPANIAŁY PRZEPIS,DO ULUBIONYCH,POZDRAWIAM.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sandman2 12 lutego 2012 pyszności ! ! ! ! ! Dodaje do ulubionych . pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maly928 11 lutego 2012 jesteś wielka czegoś takiego potrzebowałem , no super. do ulubionych

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń