Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z papryką, w płatkach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 194
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 194
Składniki
Schab opłucz, osusz. Potnij mięso na 5 plastrów. Lekko je rozbij, oprósz solą oraz pieprzem. W mięsie natnij kieszonki.
Paprykę oczyść, pokrój na małe prostokąty (2 x 3 cm). Każdy owiń ściśle plasterkiem sera. Włóż pakieciki w kieszonki. Zepnij wykałaczkami. Obsyp kotlety mąką.
Jajka roztrzep widelcem. Płatki migdałowe wsyp do talerzyka. Kotlety panieruj najpierw w jajkach, potem w płatkach.
Rozgrzej na patelni olej. Smaż kotlety z obu stron (po 7 minut na każdą), aż będą rumiane. Uważaj, bo płatki łatwo się przypalają. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
<strong>Aneta Matusik z Popielarni</strong>Źródło: Takie jest życie