Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z parówką i pieczarkami.

Schab z parówką i pieczarkami.

Autor: magelo

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 256

Dodano: 08.04.2018

Odsłon: 112

Trochę zmiany od czasu do czasu dla tradycyjnych schabowych.

Składniki

  • kotlety schabowe 6-8 szt.
  • pieczarki 300 gr.
  • szczypiorek
  • ser 6-8 plastrów
  • cebula
  • sół,pieprz,papryka ostra
  • olej do podsmażenia pieczarek
  • 1-2 parówki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety rozklepuję,solę i pieprzę.Pieczarki kroję w talarki i podsmażam z cebulą.Kotlety rozkładam obok siebie w formie prostokąta.Na każdy z nich układam plasterek sera.Na środku umieszczam parówkę,z jednej strony kładę pokrojony szczypiorek,a z drugiej podsmażone pieczarki.

  2. Zwijam w roladę,wkładam do rękawa do pieczenia.Piekę ok.40 min.w tem 190 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń