Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z pieczarkami i kapustą

Schab z pieczarkami i kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1559

Dodano:

Odsłon: 696

Obiad bardzo pyszny dla smakoszy kapusty kiszonej . Potrawa jest aromatyczna i coś innego np. na niedzielny obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. W mięsie robimy otwór i solimy.

  2. 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, po czym prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  4. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 5. Kapustkę kroimy drobno i dodajemy do grzybów.

  6. 6. Wsypujemy trochę majeranku i prużymy.
    7. Dodajemy w proszku sos grzybowy i dokładnie mieszamy.

  7. 8. Tak przygotowanym farszem napełniamy otwór w mięsie.

  8. 9. Mięso obsypujemy przyprawą do mięsa.

  9. 10. Wkładamy do woreczka.

  10. 11. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
    12. Schab kroimy w plastry.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 maja To też robimy, ale nie powiem co jeszcze dodaję ;) Nie chcę się wymądrzać, a smak jest super :D Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń