Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z rękawa

Schab z rękawa

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2302

Dodano:

Odsłon: 610

Jest bardzo smaczny. Pięknie się prezentuje na talerzu. Moja rodzina za nim przepada.

Składniki

  • 60-70 dag schabu
  • marynata:
  • kilka łyżek oleju kujawskiego
  • sól, pieprz, papryka ostra i słodka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab umyć. Wymieszać składniki marynaty. Przełożyć do niej mięso i dokładnie natrzeć z każdej strony. Dać do lodówki na 1-2 godziny. Następnie przełożyć do woreczka do pieczenia. Woreczek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 1 godzinę. Dla większej pewności czas można przedłużyć o 15 minut. Po wystudzeniu pokroić na plastry i podawać.
    Uwaga: do marynaty można dodać zioła według własnego uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń