Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przegryzka
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Schab ugotować w wywarze: 2 szklanki wody + 2 szklanki mleka + 1 kostka rosołowa i przyprawy: majeranek, liść laurowy, czosnek i trochę pieprzu - gotować na bardzo wolnym ogniu 1,5 - 2 godz. Ostudzić pokroić w cienkie plastry.
Przygotować sos: 1 łyżka chrzanu i jedna łyżka majonezu - delikatnie wymieszać.
Na plaster schabu położyć cienko sos i przykryć drugim plastrem schabu i układamy je na głębszym półmisku , obok siebie.
Przygotowujemy galaretkę: 1 łyżeczkę żelatyny rozprowadzamy w 1 szklance wody rozprowadzonej z 1 kostką rosołową. Zimną lekko tężejącą galaretką zalewamy schab i odstawiamy do lodówki , żeby galaretka dobrze stężała