Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab z sosem chrzanowym w galarecie

Schab z sosem chrzanowym w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 162

Dodano:

Odsłon: 419

Doskonała przegryzka

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 2 szklanki mleka
  • 2 kostki rosołowe
  • majeranek, liść laurowy, czosnek i trochę pieprzu
  • 1 łyżka chrzanu
  • jedna łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka żelatyny
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab ugotować w wywarze:

    2 szklanki wody + 2 szklanki mleka + 1 kostka rosołowa i przyprawy: majeranek, liść laurowy, czosnek i trochę pieprzu - gotować na bardzo wolnym ogniu 1,5 - 2 godz.

    Ostudzić pokroić w cienkie plastry.

  2. Przygotować sos:

    1 łyżka chrzanu i jedna łyżka majonezu - delikatnie wymieszać.

  3. Na plaster schabu położyć cienko sos i przykryć drugim plastrem schabu i układamy je na głębszym półmisku , obok siebie.

  4. Przygotowujemy galaretkę:

    1 łyżeczkę żelatyny rozprowadzamy w 1 szklance wody rozprowadzonej z 1 kostką rosołową. Zimną lekko tężejącą galaretką zalewamy schab i
    odstawiamy do lodówki , żeby galaretka dobrze stężała

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 stycznia Kawałek chleba, plaster schabu i nic więcej nie potrzeba. Pyszne jedzonko :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń