Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab zapiekany pod serem i jajkiem

Schab zapiekany pod serem  i jajkiem

Autor: Okawrosole

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 328

Dodano: 14.12.2017

Odsłon: 664

Dziś kolejna wariancja na temat schabu

Składniki

  • rozbite na kotlety mięso 1 cebula 1 szklanka mleka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta, mąka i jajo do panierki jaja- tyle
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem
    do trzech misek wsyp: mąkę, bułkę, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo
    obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju
    usmażone kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego
    na każdym kotlecie połóż usmażone sadzone jajko oraz plaster serca żółtego
    wstaw naczynie do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz około 10 minut do stopienia i zrumienienia sera
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 grudnia 2017 Takie rzeczy, to lwy lubią ;)
Prawie takie same robimy, no może różnią się szczegółami.
Pyszne, a jeszcze z gryczaną, to już słów brak xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń