Do góry

Dania główne Przepis na:

Sekrety udanej tarty

Sekrety udanej tarty

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 10

Sprawdzony przepis na "Sekrety udanej tarty"

Składniki

  • Aby
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do pieczenia najlepsza jest zwykła mąka pszenna. Warto wybrać tę dobrej jakości, przełoży się to na jakość ciasta.

  2. Margarynę zastąp masłem. Im lepsze masło, tym ciasto będzie bardziej odporne na wilgoć.

  3. Chłodzenie ciasta w lodówce pozwala mu zgęstnieć i dzięki temu lepiej je rozwałkujesz.

  4. Tarty najlepiej piec w płytkiej formie z wyjmowanym dnem – łatwiej je wyłożyć na talerz.

  5. Aby spód ciasta podczas pieczenia nie unosił się do góry, wyłóż je folią aluminiową i wysyp suszony groch.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń