Do góry

Dodatki Przepis na:

ser smażony

ser smażony

Autor:

Przepisów i artykułów: 102 Ocena: 416

Dodano:

Odsłon: 1389

Z twarogu robię ser.Nie nadaje się twaróg z wiaderek,puszcza za dużo wody.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Twaróg rozdrabniam mieszam z sodą i odstawiam na noc w ciepła miejsce.

  2. Kiedy widać że twaróg ładnie się rozpuszcza,dodaje sól i masło.Gotuję na wolnym ogniu ciągle mieszając,,do uzyskania jednolitej masy.Trzeba uważać bo szybko się przypala.

  3. Przelewam w miseczkę i studzę.Najlepiej w metalową wtedy mniej przywiera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 lutego 2018 Smaki z dzieciństwa :)
Pamiętam, jak babcia podobny ser robiła i chyba czas wrócić do tego przepisu i przypomnieć sobie, te smaki sprzed lat :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń