Do góry

Dania główne Przepis na:

Serca drobiowe z papryką, cebulą i kuskusem

Serca drobiowe z papryką, cebulą i kuskusem

Autor:

Przepisów i artykułów: 476 Ocena: 3182

Dodano:

Odsłon: 1077

Smaczny pomysł na drobiowe serca w lekko pikantnym wydaniu. Dzięki dodaniu papryczki chili i czosnku potrawa zyskuje wyrazisty smak.

Składniki

  • serca drobiowe 40 dag
  • cebula 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryczka chili do smaku
  • bulion warzywny 4 szklanki
  • kasza kuskus 1,5 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • masło klarowane 1 łyżka
  • natka pietruszki
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serca oczyszczamy z błon i skrzepów, dokładnie płuczemy, dodajemy do bulionu /2,5 szklanki/ i gotujemy do miękkości.
    Kiedy serca będą miękkie odcedzamy je.
    Kaszę kuskus zalewamy pozostałym gorącym bulionem /1,5 szklanki/ i odstawiamy.
    Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę a gdy stanie się szklista dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i drobno posiekaną papryczkę chili /ja dodaję ok. 1/4 szt/. Podsmażamy ok. 3-5 min. Dodajemy ugotowane serca i podsmażamy jeszcze ok. 5 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym .
    Na talerzu rozkładamy porcje kaszy kuskus a na niej serca drobiowe z papryką i cebulą. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń