Do góry

Desery Przepis na:

Serniczek na serkach waniliowych

Przepis dnia 2012-09-10
Serniczek na serkach waniliowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 4032

Dodano:

Odsłon: 5870

Delikatny i prosty serniczek

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski sypiemy kaszę mannę,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Mieszamy,dodajemy serki,całość ucieramy chwilę mikserem na najniższych obrotach.Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę a żółtka ucieramy z cukrem pudrem.Do masy serowej dodajemy utarte żółtka oraz pianę z białek.Składniki łączymy mieszając delikatnie i dokładnie.

  2. Formę(ok 24 cm) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą,nakładamy masę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st na ok 30 min,potem wyłączamy piekarnik i trzymamy jeszcze ok 20 min.Sernik urośnie,popęka a potem opadnie.Można posypać po wystudzeniu cukrem pudrem wg uznania.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pytys 27 listopada 2012 Mniam...ja lubie takie troszke podpieczone..mniam,mniam....ulubione!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 10 września 2012 Podoba mi się ten przepis:)do ulubionyh:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 10 września 2012 Cukru można dodać mniej jeśli ktoś lubi mało słodkie,a co do podpieczenia....co poradzę ,że takie najbardziej lubię?;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 10 września 2012 No rzeczywiście troszkę ci się podpiekł ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nadbuzanin 10 września 2012 Czy na pewno 3/4 szklanki cukru pudru ? jakoś dużo...:|

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 04 września 2012 annuar-możesz przykryć folią:) U mnie preferują właśnie taki przypieczony,pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 04 września 2012 ik-a: ...gdyż moim zdaniem wierzch sernika na zdjęciu jest zbyt spieczony, spód trochę też, to kwestia wyglądu, ale i smaku (posmak spieczonej skórki)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ik-a 03 września 2012 Pyszny przepis, bardzo w moim guście:-) Annuar dlaczego warto przykryć wierzch folią?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 03 września 2012 Musi mieć fajny waniliowy aromat. Ale chyba warto przykryć wierzch folią aluminiową ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 01 września 2012 Szybko sprawnie i jak pysznie :-))) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń