Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty sernik w wykonaniu na kruchym spodzie , rozpływa się w ustach, sama rozkosz dla podniebienia
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 105
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 186
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 467
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 105
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 186
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 467
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
Ciasto Masło utrzeć z cukrem i żółtkami dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Na sam koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć z ciastem Przygotowanie: Ser zmielić przez maszynkę Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na pulchną masę Dodać ser z mąką i kaszką ,zapach .Na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie połączyć . Z przygotowanego ciasta 2/3 ciasta, wyłożyć na spód równo rozprowadzić po całości, następnie wyłożyć masę serową a do 1/3 części ciasta dolać letniego mleka do takiej gęstości aby móc łatwo rozsmarować po masie serowej po wierzchu . Pieczemy 1 godzinę w 180 stopni . Po wystudzeniu lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem Blacha 40X26 Smacznego !!!