Do góry

Desery Przepis na:

sernik

sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 759

nie można po upieczeniu gorącego niczym zakrywać

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać na 160 C, góra i dół (nie termoobieg)

  2. Jajka rozdzielić. Białka ubić dodając pod koniec ubijania połowę cukru

  3. Masło ukręcić z cukrem na puszystą masę, dodając cukier waniliowy i po kolei po jednym żółtku. Cały czas mieszając masę, dodać bydynie (proszek) gdy masa jest jednolita

  4. Zaczynamy dodawać serek, po łyżce stołowej cały czas mieszając. Na końcu Dodajemy bakalie. Gdy wszystko jest już wymieszane dodajemy pianę z białekCałość lekko połączyć ale już nie mikserem.

  5. Gotowe. Tortownicę o średnicy 28cm (lepiej niż 26cm ale w biedzie można i mniejszą) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę serową. Piec 75 minut. Cukier puder do posypania wymieszać uprzednio z cukrem waniliowym, cała tajemnica polega na dużej ilości cukru waniliowego! Sernik takim cukrem posypany ma przepiękny aromat waniliowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń