Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest przepyszny, łatwy do zorbienia i zawsze się udaje.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 83
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 83
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Utrzeć masło na puch.
Zmielić trzykrotnie ser.
Białka ubić i odstawić
Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Do żółtek dodawać utarte na puch masło a następnie trzykrotnie zmielony ser.
Nie przerywając mieszkania powoli wsypywać wymieszaną mąkę ziemniaczaną i pszenną.
Teraz bardzo delikatnie przekładamy białka do masy i mieszamy DELIKATNIE.
Piec około godzinę w temp. 180C. Ważne aby nie wyjmować ciasta od razu. Niech stycznie w piekarniku około 30 min, po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i studzić dalej .