Do góry

Desery Przepis na:

Sernik

Sernik

Autor: Niania

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 81

Dodano: 04.05.2010

Odsłon: 14768

Jest przepyszny, łatwy do zorbienia i zawsze się udaje.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Utrzeć masło na puch.

  2. Zmielić trzykrotnie ser.

  3. Białka ubić i odstawić

  4. Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

  5. Do żółtek dodawać utarte na puch masło a następnie trzykrotnie zmielony ser.

  6. Nie przerywając mieszkania powoli wsypywać wymieszaną mąkę ziemniaczaną i pszenną.

  7. Teraz bardzo delikatnie przekładamy białka do masy i mieszamy DELIKATNIE.

  8. Piec około godzinę w temp. 180C. Ważne aby nie wyjmować ciasta od razu. Niech stycznie w piekarniku około 30 min, po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i studzić dalej .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Niania 18 maja 2010 niestety za wcześnie wyjęłam ciasto z piekarnika i popękało ;/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń