Do góry

Desery Przepis na:

Sernik bez sera czyli pyszne ciasto z brzoskwiniami

Sernik bez sera czyli pyszne ciasto z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 211

Dodano:

Odsłon: 37739

Ciasto jest przepyszne ,smakuje jak sernik a jest duzo tansze w wykonaniu

Składniki

  • maka
  • maslo, 1
  • cukier
  • proszek do pieczenia
  • BUDYN WANILIOWY, 1 sztuka
  • maka ziemniaczana
  • 2 puszki brzoskwin
  • jajka, 5
  • kokosowe wiorka opcjonalnie
  • smietana 30%, 4 kubeczki albo 2 kubki wieksze
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kruche ciasto;3 szklanki maki ,maslo ,pol szklanki cukru,2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia oraz 5 zoltek zagniesc razem.wieksza polowe zostawic reszte schowac do zamrazalki Na wysmarowana blache zagniesc ciasto tak aby zajelo cala i zapiec w piekarniku przez okolo 15 min na tem 175 stopni.

  2. Masa-Bialka ubijamy dodajemy szklanke cukru ,jeden budyn,1 lyzke maki ziemniaczanej i smietane oraz pol lyzeczki proszku do pieczenia.wszystko miksujemy na mase.

  3. Po wyjeciu ciasta uprzednio podpieczonego ,czekamy az troche przestygnie dobrze odsaczamy brzoskwinie ,kroimy drobno i ukladamy na ciescie na to wylewamy mase i ucieramy reszte pozostalej kruszonki .Wierzch mozna posypac kokosem. Pieczemy w tem 175 stopni przez okolo 50 minut.

  4. Ciasto smakuje najlepiej gdy jest przechowywane w lodowce

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ANUSIA13 07 kwietnia 2012 Sernik jest tańszy jak sie go zrobi z 18% śmietany!!!!! z podobnego przepisu robię, śmietany jest u mnie 1200g

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hawiera 31 marca 2012 Postanowiłam upiec " sernik" i cóż? Nie wyszedł. Zastanawiam się dlaczego?. Pewnie dlatego, że nie jestem ekspertem wypieków. Ale myślę, że takich osób jest tu więcej i dlatego piszę. Ale to nie jest jedyny powód mojej porażki. Przepis nie jest dokładny jeżeli chodzi o proporcje szczególnie chodzi tu o śmietanę. Nie wiem czy to miał być llitr śmietany czy pół:(.Po za tym nie napisano czy śmietana ma być ubita i zmieszana z ubitymi białkami.. Pozwolę sobie zaapelować do tych, którzy zamieszczają przepisy pisali je tak, żeby osoby niedoświadczone mogły z nich korzystać. Przydało by się też podawanie wielkości formy pasującej do przepisu. Pozdrawiam

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katikatja 10 lutego 2012 A mnie się kubki smakowe już uśmiechają do tej śmietankowości, być musi smakowite, pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dominikaorland 10 lutego 2012 Jezeli upieczesz i stwierdzisz ze nie lubisz to ok.a nazywac kazdy moze jak chce:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra222 09 lutego 2012 Na pewno nie jest to sernik,ale jakiś śmietanowiec, a i cena niemała ,bo śmietana 30% do tanich nie należy.Osobiście nie lubię kiedy coś nazywa się nazwą nie mającą z tym nic wspólnego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dominikaorland 07 lutego 2012 Jajek ma byc 5 a tansze dlatego bo zamiast sera bialego okolo 1,5 kg kupujemy smietany.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 07 lutego 2012 Pewnie jest smaczne,ale czy tańsze ?............

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń