Do góry

Desery Przepis na:

Sernik bez spodu

Sernik bez spodu

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 3647

Dodano: 26.03.2018

Odsłon: 8522

Moja ulubiona wersja sernika :) Takie 100% sernika w serniku :P

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli.
    Do utartego masła dodawać partiami ser i śmietanę a następnie ucierając nadal dodawać po jednym jajku,wsypać kaszę mannę i budyń.Wszystko dokładnie wymieszać mikserem na najmniejszych obrotach.

    Jeśli chcemy sernik dwukolorowy,śmietankowo-czekoladowy to 100 g czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej,studzimy,dodajemy do połowy masy sernikowej i mieszamy.

    Formę smarujemy tłuszczem,posypujemy bułką tartą i nakładamy jasną porcję masy,potem czekoladową i lekko przemieszamy widelcem (powstanie marmurkowy wzorek)

    Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 60 min.
    Ok 20 min przed końcem pieczenia można sernik przykryć folią aluminiową aby zbyt nie przypiec wierzchu (ja tego nie robię bo lubię taki przypieczony)
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń