Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11816
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 458
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 121
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 686
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11816
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 458
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 121
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 686
Składniki
Dynię pokroić w kostkę. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec około 15 min w 180st.
Upieczoną dynię wystudzić i zblendować na jednolitą masę.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać stopniowo twaróg. Dodać budynie i dynię.
Herbatniki ułożyć ciasno na dnie blaszki. Mogą być również biszkopty. Blaszka nie większa niż 24x28
Masę serową wylać powoli na herbatniki. Piec ok.1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 180st.