Do góry

Desery Przepis na:

Sernik galaretkowy z ananasem

Sernik galaretkowy z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 404 Ocena: 4950

Dodano:

Odsłon: 1478

Sernik z galaretkami i ananasem. Sernik na biszkopcie migdałowym, bardzo pyszny.

Składniki

  • BISZKOPT MIGDAŁOWY:
  • -4 jajka -100 g. cukru -1 cukier waniliowy
  • -120 g. mąki tortowej -1 budyń biały
  • -100 g. zmielonych migdałów -1 łyżeczka proszku do piecz.
  • MASA SEROWA:
  • -2 galaretki zielone -0,5 l. wody -1 kg. sera twarogowego-pół tłustego
  • -1/2 szklanki pudru cukru -2 łyżki żelatyny -1/2 szklanki gorącej wody
  • GÓRA:
  • -1 puszka ananasa -3 galaretki zielone -5 szklanek wody
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać.Przesiać mąkę z budyniem i proszkiem i delikatnie wmieszać łopatka. Na koniec wkręcić mielone migdały.Nie powinno się długo mieszać, bo opadnie.Przelać do blaszki 25x42, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min.Po upieczeniu, zdjąć papier i ponownie włożyć biszkopt do blaszki. Ale już wyłożonej czystym papierem.

  2. pianka serowa- Dwie galaretki rozpuścić w zagotowanej, gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia.
    Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Odstawić do letniego.Ser zmiksować z pudrem, potem galaretką a na koniec z letnią żelatyną. Wylać na biszkopt. Ułożyć ananasa.

  3. góra- Następne 3 galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na górę sernika.
    Schłodzić i kroić jak stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń