Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygląda ciekawie . . . smakuje rewelacyjnie najlepiej następnego dnia prosto z lodówki ;-)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1308
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1449
Składniki
Sernik biały / waniliowy : Do 2 żółtek wsypać 0,5 szkl cukru i zmiksować ok 3 min, dodać 0,5 kg sera ( 1 kiełbaskę ;-) ,1 łyżeczkę wanilii, budyń i zmiksować na gładką masę.Następnie delikatnie połączyć masę serową z ubitą na sztywno pianą z 2 białek. Przełożyć sernik waniliowy do formy keksówki ( 11 x 40 ) wyłożonej papierem do pieczenia.Wyrównać.
Sernik beżowy / kakaowo-kawowy : Do 2 żółtek wsypać 0,5 szkl cukru i zmiksować ok 3 min,dodać 0,5 kg sera,1 łyżeczkę wanilii,budyń,1 łyżeczkę kakao i 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody (ok 2 łyżki) i zmiksować na gładką masę.Następnie delikatnie połączyć masę serową z ubitą na sztywno pianą z 2 białek i przełożyć równomiernie sernik kawowy na sernik waniliowy.
Sernik brązowy / kawowy : Do 2 żółtek wsypać 0,5 szkl cukru i zmiksować ok 3 min,dodać 0,5 kg sera,1 łyżeczkę wailii,budyń,2 łyżeczki kakao i 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.Zmiksować,następnie delikatnie połączyć masę serową z ubitą na sztywno pianą z 2 białek i przełożyć równomiernie ostatnią warstwę sernika. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika (170) i piec 1 godzinkę. Po upieczeniu uchylić piekarnik i poczekać,aż lekko przestygnie. Położyć półmisek na formie i odwrócić sernik do góry dnem ,zdjąć formę.Po całkowitym wystygnięciu delikatnie oderwać papier i posypać startą,białą czekoladą. SMACZNEGO