Do góry

Desery Przepis na:

Sernik kokosowy

Sernik kokosowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 7264

Pychota!!! Sernik kokosowy jest po prostu pyszny i nie mam więcej słów do mówienia.A na dodatek krótko się go robi :::::::::)))))))):):):)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto:ze składników zagnieść ciasto.Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ciastem. Masa: zmiksować cukier, jajka, żółtka, cukier waniliowy i masło. Dodać budyń, wymieszać. Dodawać porcjami ser, a potem wlewać mleko. Rzadką masę wylać a ciasto.Piec ok.40 min w temp. 180''''C.

  2. Kokosowa pierzynka: białka ubić z cukrem.dodać wiórki. Posmarować masą ciepły sernik i włożyć do piekarnika na 10 min. Wystudzić .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justyna1983 02 kwietnia 2013 przepis super:) polecam tylko trzeba dodac do masy serowej cukier bo za malo slodkei a w przepisie niema w ogóle!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justyna1983 02 kwietnia 2013 przepis swietny robilam na swieta:) polecam:) tylko trzeba dodac cukru troche do masy serowej bo za malo slodki wyjdzie. A tak to temepratura fakycznie 180 i okolo 40 minut pieczemy:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

feeria 02 marca 2013 Zdjęcie jest moją własnością i zostało użyte bez mojej zgody. Oczekuję natychmiastowego usunięcia materiału. W innym przypadku powiadomię stosowne władze o nadużyciu. Feeria

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

brutus77 24 lutego 2013 kradzione zdjęcie, nie róbcie wg tego opisu, bo Wam nie wyjdzie, zdjęcie z blogu "Feeria Smaków", tam jest wszystko, jak trzeba go zrobić

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 19 lutego 2013 Takiego jeszcze nie robiłam - łałłłłłłłł

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 lutego 2013 Piękny, śnieżnobiały sernik. Tylko za bardzo nie widzę tej kokosowej pierzynki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 19 lutego 2013 tylko dziwi mnie ta wysoka temp pieczenia.. nie przypali się od góry?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń