Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik malinowy z białą czekoladą"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10345
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10345
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Składniki
minut • Porcja ok. 195 kcal • Koszt porcji ok. 2,20 zł • Przepis na 16 porcji
Ciasteczka owsiane drobno pokrusz. Ugnieć je z miękkim masłem i cukrem na jednolitą masę. Masą wylep dno tortownicy, mocno dociskając. Podpiecz około 15 min w 180°C.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia. Ubij kremówkę.
Twaróg zmiksuj z wystudzoną czekoladą i ekstraktem waniliowym. Delikatnie wmieszaj ubitą kremówkę. Pod koniec wymieszaj z żelatyną rozpuszczoną w minimalnej ilości wody.
Na wystudzony spód wyłóż połowę masy serowej i rozłóż na niej warstwę malin. Przykryj pozostałą masą serową i włóż do lodówki do stężenia.
2 łyżki malin rozgnieć i rozgotuj z łyżką cukru żelującego. Polej tym brzegi schłodzonego sernika. Górę udekoruj świeżymi malinami.Źródło: Kobieta i życie