Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu. Przepis na tortownicę 24 cm
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 64
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 64
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Składniki
Dno tortownicy wyłożyłem biszkoptami. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki ,wymieszałem z serem ,cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Czekoladę rozpuściłem w kąpieli wodnej ,dodałem śmietankę i wymieszałem z masą serową. Żelatynę rozpuściłem w gorącej wodzie ,jak ostygła dodałem do sera i dokładnie wymieszałem. Masę wstawiłem na pół godziny do lodówki ,po czym przelałem do tortownicy. Ponownie wstawiłem do lodówki ,żeby stężała. Galaretki zrobiłem wg przepisu na opakowaniu (w mniejszej ilości gorącej wody). Wstawiłem do lodówki na pół godziny ,po czym wylałem na wierzch sernika. Całość chłodziłem w lodówce do stężenia.