Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 47066

Dodano:

Odsłon: 19347

Prosty w przygotowaniu. Przepis na tortownicę 24 cm

Składniki

  • kilogram sera z wiaderka
  • puszka brzoskwiń
  • 25 g żelatyny
  • 2 galaretki (u mnie turkusowe)
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • biała czekolada
  • biszkopty
  • 100 ml śmietanki 30%
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dno tortownicy wyłożyłem biszkoptami. Brzoskwinie osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki ,wymieszałem z serem ,cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

    Czekoladę rozpuściłem w kąpieli wodnej ,dodałem śmietankę i wymieszałem z masą serową.

    Żelatynę rozpuściłem w gorącej wodzie ,jak ostygła dodałem do sera i dokładnie wymieszałem.

    Masę wstawiłem na pół godziny do lodówki ,po czym przelałem do tortownicy. Ponownie wstawiłem do lodówki ,żeby stężała.

    Galaretki zrobiłem wg przepisu na opakowaniu (w mniejszej ilości gorącej wody). Wstawiłem do lodówki na pół godziny ,po czym wylałem na wierzch sernika. Całość chłodziłem w lodówce do stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 09 marca 2014 Bardzo pieknie i zarowno smacznie. Pozdrawiam cie serdecznie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 09 marca 2014 przyłączam się do zachwytów :-) nad samym ciastem ale i genialnym zdjęciem :-) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 09 marca 2014 zdjęcie cudne, z tą parą unoszącą się znad kawy, galaretka w kontrastowym kolorku robi świetne wrażenie, filiżanka, talerzyk i cukiernica piękne ! Odpowiedzi: 2 ▼

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń