Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno w pucharkach

Sernik na zimno w pucharkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 353

Dodano:

Odsłon: 1104

na biszkoptach, z brzoskwiniami i galaretką z musu brzoskwiniowego

Składniki

  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 200 ml śmietany 30%
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki cukru pudru
  • puszka brzoskwiń
  • galaretka brzoskwiniowa
  • biszkopty
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretka z musu brzoskwiniowego:
    3-4 połówki brzoskwiń blendujemy, dodajemy 4 łyżki syropu z puszki i wlewamy do rondelka. Zagotowujemy, ściągamy z palnika i dodajemy galaretką brzoskwiniową. Mieszamy do rozpuszczenia galaretki, następnie odstawiamy w chłodne miejsce.

  2. Żelatynę zalewamy ok. pół szklanki letniej wody i odstawiamy na 10 minut by napęczniała. Następnie podgrzewamy ją, aż się rozpuści i odstawiamy do wystygnięcia.
    Twaróg miksujemy z cukrem pudrem. Do żelatyny dodajemy łyżkę twarogu i mieszamy. Następnie dodajemy kolejną łyżkę masy serowej, mieszamy. Masę z żelatyną dodajemy do masy serowej, miksując na średnich obrotach.
    Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajmy do masy sernikowej i delikatnie mieszamy.

  3. Pucharki wypełniamy warstwami: biszkopty, masa serowa, kawałki brzoskwiń, biszkopty, masa serowa i pokrojona w kostkę galaretka.
    Deserki odstawiamy na parę godzin do lodówki, aż stężeją.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń