Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z ananasem i Mleczkiem w czekoladzie

Sernik na zimno z ananasem i Mleczkiem w czekoladzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 404 Ocena: 4950

Dodano:

Odsłon: 131

Sernik na zimno na budyniowym biszkopcie. Sernik z ananasem, czekoladkami i galaretką,wyszedł bardzo pyszny.

Składniki

  • BISZKOPT:
  • -6 jajek -1 szklanka cukru -3 budynie czekoladowe
  • -1 łyżka mąki tortowej -2 łyżeczki proszku do piecz.
  • DO POSMAROWANIA:
  • 1 słoiczek dżemu z ananasa, mango i marakui.-400 g.
  • CZEKOLADKI: -2 op.mleczka w czekoladzie
  • MASA SEROWA:
  • -1 kg. sera z wiaderka -1 jogurt grecki-400 g.
  • -1 szklanka cukru pudru -sok z 1/2 cytryny
  • -3 łyżki żelatyny -1/2 szklanki wody
  • OWOCE:
  • -1 puszka ananasa-340 g. - kilkanaście słodzonych żurawin
  • GALARETKA:
  • -1 l.wody z sokiem z ananasa -3 agrestowe galaretki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem. Piec ok. 25-30 min. w 175*.

  2. Dżem lekko podgrzać i rozsmarować na biszkopcie.
    Poukładać czekoladki.

  3. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego.
    Ser zmiksować z pudrem, jogurtem i sokiem. Dolewać żelatynę i miksować krótko. Wyłożyć na warstwę czekoladek.
    Na serze poukładać plasterki odsączonego ananasa a w jego środki słodką żurawinę.

  4. Galaretki rozpuścić w 1 l. gorącej wody łącznie z sokiem z ananasa. Odstawić do lekkiego tężenia.
    Wylać na górę sernika i całość schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń