Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik pachnący latem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 307
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 171
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 591
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 307
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 171
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 591
Składniki
Ciasto: jajka umyj i oddziel białka od żółtek. Ser utrzyj z cukrem. Ucierając, dodaj masło, esencję, mąkę i migdały, a następnie żółtka. Ubij kremówkę i delikatnie wymieszaj z masą serową. Na koniec dodaj pianę z białek. Masę wyłóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°C. Wystudź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Mus: porzeczki zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Dodaj cukier żelujący i zwykły. Rozmieszaj i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia. Chłodnym musem posmaruj wierzch i boki ciasta. Porzeczki do dekoracji wymieszaj z kilkoma łyżkami musu i rozłóż na wierzchu ciasta. Całość ozdób płatkami migdałów.Źródło: Naj