Do góry

Desery Przepis na:

Sernik "Snickers"

Sernik Snickers

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 3936

Dodano:

Odsłon: 2888

Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami. Sernik polany masą krówkową i posypany siekanymi orzechami, wyszedł pyszny.

Składniki

  • CIASTO:
  • -2 szklanka mąki -4 łyżki cukru -2 jajko
  • -100 g. masła -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA:
  • -1 kg. twarogu mielonego -8 jajek -2 łyżki mąki pszennej
  • -2 łyżki mąki ziemniaczanej(zamiast mąki można dodać 2 białe budynie)
  • -1 szklanka cukru pudru -4 brzoskwinie-pokrojone w kostkę
  • (mogą być rodzynki, żurawina,nektarynki itd.)
  • DODATKOWO:
  • -100g orzechów włoskich łuskanych(drobno posiekanych)
  • -1 puszka masy krówkowej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto-Wszystkie składniki zmiksować i zagnieść. Wyłożyć na blachę .25x42. Podpiec na złoto ok.15 min. w 175 *.

  2. masa serowa-Żółtka zmiksować z cukrem pudrem aż powstanie jednolita masa. Dodawać po trochu twaróg, następnie obie mąki i zmiksować. Dodać pokrojone brzoskwinie i wymieszać.

    Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Przełożyć całość na podpieczony spód i piec około 50-60 minut w temperaturze 175*.

  3. Masę krówkową wyłożyć na ciepły sernik i rozsmarować.

  4. Górę posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
    Kroić jak zastygnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 06 sierpnia Smaczne, łapka w górę. Bardzo dokładnie podany przepis, jak dla każdego ciasta. Podziwiam Twój profesjonalizm. Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń