Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z białą czekoladą

Sernik z białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 435

Dodano:

Odsłon: 380

Pyszny sernik z białą czekoladą pieczony na herbatnikach. Doskonały na każdą okazję. Polecam na każdą porę roku. Mało słodki w smaku i doskonały w konsystencji. Po prostu wyśmienity!

Składniki

  • Składniki:
  • 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
  • 200g białej czekolady
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 jaja
  • 250g śmietanki 30%
  • 150g cukru
  • 1 budyń waniliowy
  • Ponadto:
  • 2 opakowania herbatników
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej i odstawić do ostygnięcia.
    Formę (25x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno poukładać herbatniki.

  2. Twaróg należy połączyć ze śmietanką i dokładnie blendować na idealnie gładką masę. Jaja należy ubić z cukrem a następnie stopniowo dodawać ser i na koniec czekoladę. Masę twarogową wylać na herbatniki.

  3. Piekarnik nagrzać do 175oC i pec w nim sernik przez 15min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 140oC i piec przez 90min. Sernik po upieczeniu będzie miał zapieczone brzegi i drżący środek.

  4. Sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, a następnie na kratce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń