Do góry

Desery Przepis na:

sernik z brzoskwiniami

sernik z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7299

Dodano:

Odsłon: 17780

przepis na dużą blaszkę ;) fajny wilgotny :))

Składniki

  • Ciasto I:
  • 2 1/2 szkl. mąki
  • 2 żółtka
  • 1/2 paczki margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru ( nie cała)
  • śmietana do zagniecenia ciasta
  • MASA SEROWA:
  • puszka brzoskwiń
  • 1 kg sera (u mnie z wiadereczka)
  • 1 1/2 szkl. cukru pudru
  • 3 jajka
  • 2 szkl. mleka
  • 3/4 szkl. oleju
  • 1 budyń śmietankowy (sam proszek)
  • 1 cukier waniliowy
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto I: wszystkie składniki zagnieść i wyłożyć na blaszce. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w plasterki i położyć na ciasto.

  2. Masa serowa: ser zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodać budyń, stopniowo wlewać mleko i olej delikatnie razem wymieszać, ciasto będzie bardzo rzadkie. Powstałą masę wylewać na wcześniej przygotowane ciasto z brzoskwiniami. Masę serową należy wylewać ostrożnie. Piec 60 min. w 180 stopniach. Gdy ciasto już będzie upieczone to nie otwierać od razu piekarnika tylko wyłączyć go i zostawić na ok 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń