Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z kokosem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4946
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2322
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4946
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2322
Składniki
Masło utrzyj w makutrze na pulchną masę. Pod koniec ucierania dodawaj po łyżce cukru pudru, dalej ucieraj, aż masa będzie pulchna i prawie biała. Jajka umyj, osusz, oddziel żółtka od białek. Dodawaj po jednym żółtku, ucieraj (ucieranie powinno trwać około 15 minut).
Twaróg zmiel trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodawaj po łyżce twarogu do masy, ucieraj.
Dodaj kaszę, mąkę ziemniaczaną, wiórki i mleko kokosowe. Ubij białka, pianę dodaj do ciasta. Wlej do formy, piecz 50 minut w temp. 180° C. Posyp migdałami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień