Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto sernikowe przełożone masą makową.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 254
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36260
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 254
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36260
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 413
Składniki
Mąkę, cukier, 15 dag margaryny, 3 żółtka i proszek zagnieść na jednolite ciasto. Wyłożyć ciasto na blaszkę (20x30) wysmarowaną tłuszczem. Podpiec ok.15min w 180st.
10 dag margaryny utrzeć mikserem z cukrem pudrem. Dodawać małymi porcjami zmielony ser, 3 jajka i budyń. 3 białka, które zostały z ciasta ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej na koniec i dokładnie wymieszać.
Na podpieczone ciasto wyłożyć gotową masę makową.
Na wierzch wyłożyć masę serową. Piec ok 1godz w temp.180 stopni.
Na koniec można zrobić polewę. Albo udekorować według własnego uznania. Przepis na doskonałą polewę: 0,5 margaryny 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki kakako 5 łyżek śmietany 1 łyżka żelatyny (rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody) Margarynę rozpuścić, dodać resztę składników. Na koniec dodać żelatynę Dokładnie wymieszać. Ostudzić.