Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten serniczek to modyfikacja kilku przepisów i w końcu wyszedł mokry ale zarazem delikatny i nie oklapnięty; po prostu pyszniutki
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1736
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1736
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
miękkie masło, cukier i 3 razy zmielony ser utrzeć mikserem, następnie dodać śmietanę, jajka w całości olejek oraz mąkę i utrzeć krotko do połączenia składników; wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia; po bokach obficie posypać orzechami i wstawić do nagrzanego piekarnika 180st, na 60 min. należy sprawdzać, czy nie za bardzo się rumieni, jeśli tak to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu ciasto zostawić w uchylonym piekarniku do wystygnięcia następnie posypać środek czekalodowymi wiórkami i schłodzić w lodowce.
Ja swoje posypałam czekoladą jeszcze ciepłe więc na środku zrobił się kleksik, ale i tak smakuje wybornie... mniam mniam