Do góry

Dania główne Przepis na:

Serniki rosyjskie

Serniki rosyjskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2802

Szybko się robi

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ser biały najlepiej żeby miał zwartą konsystencje trzemy na tarce do miski lub rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków jak kto woli, ja wole tłuczek

  2. następnie dodajemy jajko skórek cytrynową i mieszamy wyżej wymienionym sposobem

  3. następnie dodajemy mąki im mniej tym lepiej ale zależy to od sera,po prostu tyle ile wchłonie,

  4. tak powstałą masę wykładamy na stolnice oproszoną mąką dzielimy na cztery i z każdej części robimy wałek jak na leniwe 3cm średnicy, kroimy na plastry 1 cm i spłaszczamy

  5. tak sporządzone talarki otrzepujemy z nadmiaru mąki i smażymy na oleju na rumiany kolor szybko się palą (od cukru), usmażone podajemy z dżemem ,powidłami lub oprószamy cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 22 lutego 2011 0,5 kg czy 0,5 kostki...niezbyt to jasno napisano w przepisie....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń