Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 81
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 81
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
ser biały najlepiej żeby miał zwartą konsystencje trzemy na tarce do miski lub rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków jak kto woli, ja wole tłuczek
następnie dodajemy jajko skórek cytrynową i mieszamy wyżej wymienionym sposobem
następnie dodajemy mąki im mniej tym lepiej ale zależy to od sera,po prostu tyle ile wchłonie,
tak powstałą masę wykładamy na stolnice oproszoną mąką dzielimy na cztery i z każdej części robimy wałek jak na leniwe 3cm średnicy, kroimy na plastry 1 cm i spłaszczamy
tak sporządzone talarki otrzepujemy z nadmiaru mąki i smażymy na oleju na rumiany kolor szybko się palą (od cukru), usmażone podajemy z dżemem ,powidłami lub oprószamy cukrem pudrem